23 Kasım 2012 Cuma

Aşure günü

Sabah hastaneye gittim. Normal bir iş günüydü, bir adli rapor, bir iki hasta ve bolca imza...

Öğlen arasında yeni bir şey öğrendim. Poliklinikte baktığımız hastaların %70'i (yanlış hatırlamıyorsam) MHRS'den (Merkezi Hasta Randevu Sistemi) randevulu olmalıymış.
MHRS: Türkiye'de tüm kamu hastanelerinde kullanılan merkezi randevu sistemi (Bkz. MHRS ile tanıştığım günResmi web sitesi)
Ben de kendim için ufak bir hesaplama yaptım. 67 günde baktığım toplam hasta 110, bunların 10 tanesi bile MHRS ile gelmemiştir, yani %10'un altında. Bunu gören Genel Sekreterlik belki de Artvin'de Göğüs Cerrahisine gerek olmadığını anlar.

Çıkış saatine yakın poliklinikten kapı komşum Kalp Damarcı'nın eşi ev yapımı aşure getirdi. Yarın aşure günüymüş. Normalde çok malzemeli sevmem, anneannem sevdiğim malzemeleri bilir bana göre aşure yapardı, onlar aklıma geldi.


Çıkınca Migros'a gidip alışveriş yaptım. Odaya döndükten sonra Borçka'da Anestezist olarak görev yapan arkadaşım, eşi ve iki misafiriyle Koru'ya yemeğe gelmişler. Beni de davet ettiler. Onlarla akşam yemeği yiyip odaya döndüm. Televizyon izlerken uyumuşum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder