17 Kasım 2012 Cumartesi

Bilardo ile masa tenisi şarap ile peynire karşı

Günlük güneşlik bir sabaha uyandım bugün. Hemen hava durumuna baktım; tüm günü güneşli gösteriyordu. Odaya tıkılmamam lazım diye düşündüm. Oda arkadaşım hafta sonu için memleketine dönmeden çarşıda kahvaltı yapmaya karar verdik.

Yürüyerek çarşıya gittik. Festival Cafe'de menemen ve sucuklu yumurta yedik. Dönüşte biraz dolmuş bekledik ama gelmeyince yürümeye başladık ve Polisevi'ne kadar yürüdük. Daha önce Polisevi'nden çarşıya veya hastaneye kadar yürüdüğüm çok olmuştu ama tersi istikamette hiç yürümemiştim. Sebebi dönüş yolunun yokuş yukarı olması olduğunu rahatlıkla itiraf edebilirim.

Kahvaltı ederken Göğüs Hastalıkları uzmanı aradı ve içmeye başlamadıysan öğleden sonra basketbol oynamayı isteyip istemeyeceğimi sordu. Odada tıkılmak fikrindense bu teklifi hemen kabul ettim. Kısa sürede organize olup 15.00 gibi daha önce oynadığımız ortaokulun avlusunda oynamaya karar verdik.

Kahvaltı sonrası odaya dönünce daha saat 12.30 sularıydı. Sıcak olduğu için pencereyi açtım. Dışarıdan düdük ve alkış sesleri geliyordu. Bu sesler muhtemelen, çarşıda afişini gördüğümüz futbol maçından geliyor diye düşündüm. Artvin'in tek futbol sahası Polisevi'ne 100 metre yakında. Hemen fotoğraf makinemi alıp sahaya gittim (daha doğrusu tırmandım).

Artvin 7 Mart Spor'la Hopaspor maçıydı. 7 Mart 1 farkla maçı kazandı. Tribünler doluydu. Ben de bol bol fotoğraf çektim.

Yeşil-beyaz: 7 Mart Spor  Kırmızı-beyaz: Hopaspor

Daha sonra odaya makinemi bırakıp basket oynayacağımız yere gittim. Topumuzun inik olması ve havanın buz gibi soğuk olması sebebiyle basket yerine bilardo ve masa tenisi oynamaya karar verdik. Çarşıdaki bir kafeye gidip önce çiftli masa tenisi, sonra da saatlerce bilardo oynadık. Son bilardo oyunu hariç, tüm gün üstün başarısızlık örneği gösterdim.

Takviyeli: Kafede satılan fındıklı kola (1 bardağı 2,5tl)

Çıkışta Hünkar Sofrası'nda bir şeyler yedikten sonra Psikiyatrist hariç herkes evlere dağıldı. O da spor salonunda gerçekleşecek Efkan Şeşen konserine gitti. Normalde konser gibi aktiviteler Artvin'de pek olmuyor değerlendirmek lazım ama şarkılarını hiç bilmediğim birisinin konserine gitmek de pek cazip gelmedi doğrusu.

Odaya gelip şarabımı, peynirlerimi ve fransız filmimi hazırladım. Filmin 3,5 saat süreceğini öngörememişim ki şarap bitti, peynirler bitti, gün bitti film bitmedi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder