26 Eylül 2012 Çarşamba

MHRS ve malzeme alımı

Hızlı "hoşgeldin"den sonra acile çağırılış ve poliklinik sayısında anlamlı bir düşüş oldu. Sabah erkenden servisle hastaneye gidip vizitimi yapıp poliklinikte hasta beklerken "MHRS"den sorumlu biri gelip ameliyat günlerimi öğrenip beni MHRS hakkında bilgilendirdi.

MHRS (Merkezi Hasta Randevu Sistemi), Sağlık Bakanlığı'nın devlet hastanelerinde kullandığı bir uygulama. Ay başlamadan izin ve ameliyat tarihlerinizi belirliyorsunuz. Geri kalan günlere insanlar telefonla 182'yi arayıp veya internet sitesinden randevu alabiliyor. Sistem de otomatik olarak boş günlerinize belirli aralıklarla randevu veriyor. İzin ve rapor hallerinde belirli bir zaman önceden haber vermek gerekiyormuş sanırım.


MHRS dışında, Artvin Devlet Hastanesi'nde poliklinik sekreterliğine başvurarak da muayene olabiliyorsunuz. Göğüs Cerrahisi gibi çok hastası olmayan branşlarda aynı gün içinde muayene olmak genellikle mümkün oluyor. Yoğun branşlar da bakabileceği hasta sayısını en yüksek tutmaya çalışarak performanslarını artırma yoluna gidiyor.

Öğleden önce 1, sonra da 2 hastayla günü kapadım. Çıkarken cerrahi malzeme firmasından bir arkadaş geldi. Alım yapmak üzere torakotomide kullanılan rutin aletlerden seçtim; Finochietto, Davidson, Allison, Farabeuf ve Roux (çok da önemli değil). Örnek olsun diye getirecek sonra da alım için yazışmalar falan...

Hastalara vizit yaptıktan sonra odaya döndüm ki yine temizlenmemiş. Üçüncü kez not bıraktık. Hiç yorulmamış olmama rağmen televizyon karşısında erkenden uyuyakaldım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder