15 Kasım 2012 Perşembe

Doktorlar toplantısı

Sabah kalkıp servisle hastaneye geldim. Bir kaç gündür yatan hastam olmadığından direkt kantine gidip kahvaltılık bir şeyler alıp polikliniğime geçiyorum erkenden. Kalp Damarcının vakası olduğundan portör muayenesi sebebiyle akciğer filmi çektirmeye gelen hastaları sekreterler bana yönlendirmek istedi, ben de kabul ettim.

Öğlene kadar 3 hastaya sadece akciğer filmi istedim. Enfeksiyoncunun kızı için, istediği şarkıları internetten indirip mp3 oynatıcısına yükledim. Öğlene kadar tüm zamanımı aldı.


Öğlen arasında 15-20 doktor olarak doktor odasında buluşup bir toplantı yaptık. Ayın 15'i olması sebebiyle maaşların yatması sonrası başlayan hararetli tartışmalar ve serzenişler... Düşük döner sermaye, etik kurulda şeffaflık ve icap olayları için aramızda mütabakata vardık ve başhekimle gerekirse de genel sekreterle konuşmaya karar verdik. Toplantıya gelen veya vakası yüzünden gelemeyip de yanımızda olmak isteyen tüm doktorlar, biraz konuları kendi içimizde irdeledikten sonra ortak paydada buluştuk.

Öğlen arası sonrası polikliniğe giderken camdan gördüğüm manzaranın fotoğrafını çekip internete yükledim. Kimi zaman çok sevdiğiniz bir fotoğraf beklediğiniz ilgiyi görmez, kimi zaman da çok beğenmediğiniz bir fotoğraf başkaları tarafından çok sevilir. Instagram'da yayınladığım bu fotoğraf da çok beğenildi, şaştım kaldım.

Yanımızdaki eski hastane binası ve arka fonda alıştığımız sis manzarası

Öğleden sonra da 1-2 hasta gördüm. Saat 16.00 gibi sipariş verdiğim donutlar geldi. Akşam 19.00-21.00 arası basket oynayacağımız için yemek yememeyi planlamıştım. Şimdi donutları yersem beni tok tutar diye düşündüm. İki donut yedim, sonra odaya döndüm. Dünkü blog yazımı yayınlayıp basketbol sahasına gittim.

Normalde 4 kişi olan ekibimiz, anestezist ve diğer Göğüs Hastalıkları uzmanının eşinin de katılmasıyla 6'ya çıktı ve 3'e 3 maç yaptık. Üç maçlık mağlubiyet serisinin ardından evlere dağıldık.

Banyomu yaptım ve çantamın dibinde bulduğum gofretle akşam yemeğimi yiyip yattım.

1 yorum:

  1. Çok güzel bir fotoğraf, eski hastane binası da çok güzel gözüküyor, neye şaştın harika:)

    YanıtlaSil