29 Ekim 2012 Pazartesi

Sırttan çivi çıkarma ve sürpriz Başhekim değişikliği

Tatilin son günü ve aynı zamanda Cumhuriyet Bayramı'na uyandım. Polis Memuru oda arkadaşım görevli olduğu için erkenden gitti. Ben de güne iyi bir kahvaltıyla başlamanın fena olmayacağını düşündüm.

Çarşıya kadar yürüyüp, Festival Cafe'de sucuklu yumurtamı yedim. Sokaklar, takım elbiseli insanlar ve törenlerinden çıkmış tatil mutluluğu yaşayan öğrencilerle doluydu. Bayram tatili dolayısıyla uzayan sakallarımı berberde  tıraş ettirdim. Uzamış bıyıklarımla iyice Türkücülere benzedim. Oradan da Migros'a gittim. Kendimi İstanbul'a en yakın hissettiğim yere. Biraz meyve, ayran ve günlük sütümü aldım dolmuş bekliyordum ki Kalp Damarcıyla karşılaştım. Akşam beni ve Enfeksiyoncuyu oturmaya davet etti. Benim sürekli olarak hiç bir işim olmadığı için koşulsuz kabul ettim.

Odaya döndüm. Biraz internetle ilgilenip biraz müzik dinledim. Ardanuç Devlet Hastanesi'nden bir telefon geldi. Daha çok sözel bir konsültasyon gibiydi. Nöbetçi doktor, iki kaburgasında kırığı olan hastayı Artvin Devlet Hastanesi'ne sevk edip etmemesi gerektiğini sordu. Karşılıklı bir iki soru cevaptan sonra hastayı güzel bir ağrı kesici tedaviyle taburcu edebileceğini söyledim. Daha sonra bir şeyler yiyip çıktım.

Kalp Damarcının hastanenin çok yakınındaki evinde buluştuk. Çağırdığı saat itibariyle tok gitmem gerektiğini düşünüp çıkmadan Polisevinde köfte yemiştim ama, yine eşi bizim için çok güzel şeyler hazırlamıştı. Kardeşinin Batum'dan aldığı Rus Votkasıyla her şeyi silip süpürdük ki Acilden telefon geldi.


Sırtının ortasına çivi giren hasta pnömotoraksı da var... Çok az daha oturup hastaneye gittik. Kıdemli Acil Hemşiresi 15 yıldır burada çalıştığını ve böyle bir şey hiç görmediğini ifade etti*. Filmlerinde çivinin göğüs boşluğuna girmediği ve pnömotoraksının da olmadığı görülüyordu. Hatta çivi hiç bir önemli doku veya organı da tehdit edecek konumda değildi. Muayenesinde de cilt altında olduğunu saptayıp çektim. İçerideki kısmı 3-4 cm vardı fakat hasta kilolu olduğu için ucuz atlatmıştı (Şişmanlığın faydaları).
*Daha önce de belirttiğim gibi Artvin'de penetran toraks travmalarına (bıçaklanma, kurşunlanma vb.) pek rastlanmıyor.
Hastaneden çıkarken başhekimin bayramda değiştiğini, çocuk cerrahının başhekim olduğunu öğrendik. Daha sonra odaya dönüp duşumu alıp uyudum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder