8 Ekim 2012 Pazartesi

Ameliyat iptal

Sabah erkenden hızlıca hastalarımı görüp, Göğüs Hastalıkları'nda yatan, tüm hafta sonu kafamı kurcalayan hastayı görmeye gittim, doktoru da oradaydı, beraber konuştuk ve ultrason altında tekrar sıvıyı örneklemeye çalışmayı denemeye karar verdik.

Sonra polikliniğe inip kahvaltımı yapıp, gelmeyen hastaları beklerken, hastayı ultrason odasına aldıklarını öğrendim ve yanlarına gittim. Masif sıvı görünüyordu ve örneklemeyle hemorajik sıvı aldık. Ameliyat kararını ertelemiş olduk. Önce bir tüp takıp değerlendirmeye karar verdik. Malzemeler hazırlanınca beni çağırdılar ve yatak başında tüpü (#13) koydum. 600cc hemorajik karakterde sıvı geldi ve durdu. Kontrol akciğer grafisinde çok az bir sıvı kaldığı görülüyordu. Böylelikle ameliyat kararından tamamen vazgeçilmiş oldu.

Öğlen arasında çay içtiğimiz odada muhabbet ederken, Kamu Hastaneler Birliği'ne 1 Kasım'da geçileceğini ve Artvin'den sorumlu koordinatörün Artvin İl Sağlık Müdürünün olacağı söyleniyor. Bunun bizimle ilgili karşılığı ne tam olarak bilmiyorum ama çok yakın zamanda hep beraber öğreniriz diye düşünüyorum.


Öğleden sonra Dahiliye'de tüp taktığım serebral palsili ve ampiyemi olan hastanın karşı tarafına da tüp (#14) taktım. Hastaneye geldiğindeki pasifliği gitmiş biraz canlanmıştı annesinin fikrine göre.

Bu arada Nörolog gelmedi, geldiyse de odaMa yansıyan bir şey olmadı.

Polisevine dönüp yemek yedikten sonra televizyon karşısında biten bir pazartesi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder