Örneğin, internetin başına her geçtiğinizde önce sevdiğiniz köşe yazarını okuyorsunuz, sonra takip ettiğiniz teknoloji sayfasını açıyorsunuz yeni yazılanları okuyorsunuz, daha sonra internet sitesinden takip ettiğiniz kişiler neler yapmış veya neler yüklemiş teker teker bu sitelere girip çıkıyorsunuz. Google Reader, bu RSS besleme hizmeti veren sayfları tek bir çatı altından takip etmenizi sağlıyor. Sanki sitesine her yeni yazı ekleyen size mail atmış gibi, ilgili sayfaya gitmeden bütün yazılanları okuyorsunuz. Böylelikle de yeni bir şey yazmamış sitelere boşuna da girmemiş oluyorsunuz.
Google Reader Ekran Görüntüm |
RSS beslemesi olan sayfaları anlamak için bir köşesinde mutlaka olan RSS logosunu arayabilirsiniz. Oraya tıklayarak veya "reader" programınızda "abone ol" butonunu tıklayarak bunu kolayca sağlayabilirsiniz.
RSS logosu |
Öğleden sonra acilden telefon geldi. Bir tomruk çarpması bir de ceviz ağacından düşme. Ağaçtan düşme diyip küçümsemeyin çünkü düşen amca 80 yaşında ve 10 metre yükseklikten düşmüş. İki hastaya tüp taktıktan sonra tomruk çarpmasını servise yatırarak günü kapadım.
Çıkışta çarşıya uğradım ve yine daha önce duyduğum "Bakıroğlu Kebap"a uğrayıp İskender yedim. Et Artvin'e özgüydü, onun dışındaki malzemeler bildiğimiz iskender tadına eşdeğer sayılırdı. Bakıroğlu Kebap'a geçer not verdim.
Daha sonra odaya döndüm, oda toplanmış, yine dışarda unuttuğum eşyalar önüne gelen çekmeceye konmuş, valiz kapatılıp odanın bir köşesine kaldırılmıştı. Onları eski haline getirip televizyon izleyip güne daha fazla acı çektirmedim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder