15 Ekim 2012 Pazartesi

İlk maaş

Ayın 15'i olması itibariyle bugün maaşların yattığı gün. Herkesin farklı maaş aldığı kurumların ortak sorunu da "sana ne kadar yattı - ona ne kadar yatmış" geyiğidir, hiç bitmez. Düşük olduğunu biliyordum ama ülke genelinde sondan üçüncü en kötü performansı aldığımızı bilmiyordum.

Uzman doktor maaşının yanında hastane kazandığı paradan, sizin kazandırdığınız oranda bir kısmını size de veriyor. Küçümsenecek bir şey değil, çünkü esas doktorların gelirini belirleyen bu kısım. Çalıştığınız hastaneye, doktor hemşire personel sayısına, hastanenin borcuna ve daha bilmediğimiz bir çok şeye göre değişebiliyor.


Eğer o hastanede branşınızdaki tek doktorsanız veya göğüs cerrahisi, kalp damar cerrahisi gibi pek hastası olmayan bir yerdeyseniz hastane ortalamasından alabiliyorsunuz. Ama Artvin'de hastane ortalaması da düşük olduğundan bu durum sizi pek kurtarmıyor. Bu arada, hastalanıp rapor alır veya yıllık izninizden kullanırsanız ortalamadan faydalanamıyorsunuz. Çok kabaca bu şu demek oluyor, çok hastan yoksa sana para da yok.

Öğlen arası çay içerken hararetli tartışmalar yaşandı fakat bir sonuç çıkacağı yok tabi. Öğleden sonra başhemşire yardımcısı aradı yukarda bir poliklinikte bilgisayarın bozulduğunu, dahiliye polikliniğinin benim odamda yapılacağını haber verdi. Tamam dedim ve yan odadaki kalp damar polikliniğine sığındım. Zaten hasta da gelmedi ama bilgisayarımda uğraştığım işlerden oldum. Ben de erken çıkıp çarşıya gittim. Valiliğin karşısında oda arkadaşımla karşılaştım.

Onun mesaisinin bitmesini bekledim sonra beraber Bakıroğlu Kebap'ta beyti sarma yiyip odaya döndük. Geçmeyen kas ağrılarımla beraber anti-inflamatuar alıp uyudum.

Bugün gelişimin tam 28. günü ve bu sayfa 5000 kez ziyaret edilmiş. Bununla ilgili detaylı istatistikleri, gündemin rahat olduğu bir gün paylaşmayı düşünüyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder