21 Ağustos 2012 Salı

İlk ön araştırma sonuçlarım

Kura çekileli 5 gün olmuş. Bu 5 günde doğru-yanlış Artvin'le ilgili birçok yorum yapan oldu. Kendim de elimden geldiğince biraz araştırdım. Kuradan önce bildiklerimle birlikte ilk ön araştırma sonuçlarını yayınlıyorum:
Artvin Merkez (Uydu Görüntüsü)

  1. Artvin'de havaalanı yok. En yakın havaalanı Batum'da (Gürcistan). Türk Hava Yolları'nın "Hopa" adıyla her gün iç hat uçuşları var, Batum'a inince Havaş'la ücretsiz olarak Hopa'ya servis var. Oradan da Artvin'e 1 saatlik yolculukla ulaşılabiliyor (40+67 km).
  2. Artvin'in merkezi, Çoruh nehrinin kıyısında bir tepeye kurulmuş. Hopa, Arhavi, Borçka, Yusufeli gibi ilçelerinin aksine yemyeşil değil. Google'da Artvin diye arattığınızda çıkan fotoğrafların çoğu Merkez'e ait değil.
  3. Hastanede uzun süredir bir göğüs cerrahı yok. Daha önce orada zorunlu hizmetini tamamlayan Ayşegül'den aldığım bilgilere göre torakoskopi cihazı da yok. Ayşegül'ün önerisi hobilerime yönelmem yönünde...
  4. Artvin Kafkasör yaylasında, Türkiye'de sadece buraya özel olarak haziran ayının sonunda boğa güreşleri oluyor.
  5. Görülebilecek ilçeleri dışında yakın merkezlere kuş uçuşu çok uzak olmasa da dağların arasında yerleşmiş olması ulaşımını zorlaştırıyor. Trabzon 240km, Rize 150km, Ardahan 115km, Erzurum 200km.
  6. Erikli 19 litre damacana dağıtımı yapmıyor ki kuradan önce benim için ulaşımdan sonra en önemli özelliklerden biriydi.
Bayram sonrası tebligatların yayınlanmasından sonraki 15 gün içerisinde başlamam gerektiğinden, Eylül ayının ilk haftası Artvin'de olacağım sanırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder