17 Eylül 2012 Pazartesi

Artvin'e gidiş... veya geliş

Bugün 13:10 uçağıyla Batum'a geldim. Uluslararası olmasına rağmen küçük bir havaalanı. Batum'da "Hopa Yolcuları Bekleme Salonu"na alınıyorsunuz. Herhangi bir kimlik veya pasaport kontrolü olmadan oradan Havaş otobüsü ile ücretsiz olarak Hopa'ya geçiliyor.

Batum Uluslararası Havaalanı

Hopa'da, limanda, terminale(!) geliniyor ve orada kimlik kontrolünden geçiliyor. Oradan da 18 liralık, Türk Hava Yolları servisiyle Artvin'e gidiliyor. Bu servisin şoförü çok sıcak biriydi, bir kere Çoruh nehrinden su içmek için bir kere de manzara izlemek için mola verdi. Hopa'dan 60km'lik yaklaşık bir saat süren bir yolculukla, Borçka'dan geçip Artvin'e varılıyor. Yolların kenarlarında uçurumlar var ve yollar çok virajlı.
Gelir gelmez, saat 5'i geçtiğinden, direkt olarak kalacağım Polisevi'ne geldim. Tek kişilik "yarı süit" odalarda yer olmadığından tek boş yer olan iki kişilik bir odaya yerleştim. Oda arkadaşım zorunlu hizmetini yapan bir polis memuru. Bir senedir burada, hatta bir senedir polisevinde kalıyor, çok oda çok oda arkadaşı eskitmiş.
Artvin'le ve Polisevi'yle ilgili genel bilgileri, bir senelik tecrübeleriyle bana anlattı.
Polisevi'nde akşam yemeği yedikten sonra biraz etrafı gezip odaya gelip erkenden yattım.

1 yorum:

  1. Civar illerden birinde 7 ay kadar zorunlu olarak hizmet vermiştim. Güzel anılarla hoş bir tecrübe olarak hatırlayacağın 550 gün dilerim :).

    YanıtlaSil