20 Eylül 2012 Perşembe

İlk hasta

Bugün dolmuş güzergahını öğrenmiş bir şekilde hastaneye vardım. Bilgi-işlem sorumlusu hastane otomasyon programı eğitimi verdi ve o daha içerdeyken ilk hastam geldi.

Daha önce travma sebebiyle acile gelen ve kaburgalarında kırık olan bir hastaydı. Akciğerine zarar vermediği ve tek problemi ağrı olacağı için daha önce acilde yazılan ağrı kesicilerini kullanmaya devam etmesini söyledim.

Hastalara adıma verilen barkod

Arkasından, 15 yaşında bir delikanlı geldi. Göğsünde çıkıklık vardı. İnternette araştırmışlar, bana güvercin göğsü var diye geldiler. Küçükken kiloluymuş zayıflayınca belirginleşmiş (klasik hikayedir). Çıkıklığı ameliyat gerektiren boyutlarda değildi, zaten o da ameliyat olma niyetinde değildi, tıbbi bir sakıncası olup olmadığını merak ediyordu.

Daha sonraki saatlerde acilden ilk konsültasyon geldi. Bu gelen konsültasyon daha sonra sürüyle gelecek konsültasyonların ilki olduğunu bilseydim yüzümde o sırıtma ifadesi olmazdı heralde. 3 gün önce 2 metre duvardan düşen amca bugün acile iştah kapanması şikayetiyle gelmiş. Tetkiklerinde akciğerinin söndüğü ve o boşlukta kan biriktiği gözlenmişti. Oraya müdahele ettim. Altta yatan akciğerinde zatüre olduğundan Göğüs Hastalıkları yatış verdi. Böylelikle ilk tüpümü takmış oldum.

Artık bilgisayar sistemini de çözmüş bulunuyorum. Bugün doktor arkadaşlarla basketbol oynamayı planlıyorduk fakat FTR'deki bir arkadaşın bitirme yemeği gibi bir organizasyon olduğu için yarına erteledik. Hastane çıkışında matbaaya gidip kaşe yaptırdım. Dönerken pide kokusuna yenik düştüm ve Coşkun Pide'de bir kıymalı yumurtalı pideyi mideye indirdim. İstanbul'daki bir çok yerden daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Maç, yemek derken yine akşam oldu ve bir gün daha eksildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder