28 Eylül 2012 Cuma

Sahalara dönüş

Cuma sabahı, serviste tek hastam olduğundan erken gitmem gerekmediğinden yürüyerek gittim hastaneye. Tek tük gelen hastaları saymazsak öğlen arası hariç tüm gün istatistikle uğraştım. Bu arada Ekim ayı nöbet listesi belli olmuş, Kalp Damar doktoruna vereceğim nöbetler dışında bayramın ilk günü hem şef nöbetçisi hem de cerrahi branş nöbetçisiyim. Bu nöbetlerin kapsamı ve nöbette başa gelenlerle ilgili çeşitli yorumlar olsa da ben nöbeti tutup görme taraftarıyım.

Öğleden sonra polikliniğe biri geldi ve Trabzon'da göğüs cerrahisinde ameliyat olmuş babası için, Trabzon'a sevk istedi. Direkt gidebilirsiniz diyince, yol masrafları için istediğini söyledi. Normalde devlet, ikamet ettiğiniz ilde sağlık probleminizi çözemiyorsanız gideceğiniz ile gidiş masrafını ödüyor. Fakat tam emin olamadığım için sekreterlerden yardım istedim ve olay çözüldü. Devlet kontrol amaçlı sevklerde yol masrafını ödemiyor, yani Artvin'de Göğüs Cerrahı olduğu için (ben), oturduğu ilde kontrol edilebileceğini söylüyor. Ancak yapılacak tetkikler ilde yetersizse yani "ileri tetkik ve tedavi amacıyla" gönderirsem ödüyor(muş).

Hastaneden çıkarken basket oynamak için sözleştik. Odaya gidip giyinip çıktım. Geçen hafta oynadığımızda, artık yüksek irtifadan mı, hamlıktan mı, kilolardan mı yoksa hepsinin toplamından mı bilmiyorum ama fenalaşmıştım. Aradan geçen bir haftada daha çok merdivenleri kullandığım ve daha az kalori aldığım için bu hafta daha iyi olacağımı düşünürken ilerde duran dolmuşa yetişmek için 50 metre koşunca nefes nefese kalınca hevesim de kursağımda kaldı.


Artvin'in en büyük düz bahçesine sahip yeri olan Artvin Gazi Ortaokulu'nda toplandık. Geçen sefere göre performansım fiziki açıdan da teknik açıdan da geçen seferkinden çok öteydi. Maçı bitirdiğimiz anda yine telefonumun çaldığını farkettim. Terli yanaklarım ve ıslak tişörtüm nedeniyle telefonu açmayı bir süre başaramadım. Acile gelen 8 yaşında kamyon çarpmış bir çocuk için çağırıyorlardı. Hemen gittim, benlik bir şey yoktu, notumu düştüm ve Polisevinin yemeğini kaçıracağımdan hastanenin kantininden hamburger ve abur cuburlar aldım.

Odaya gelip duşumu alıp televizyona takıldım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder